HOE INSTALLEER JE DE SMARTCARD READER OP WINDOWS

Gewijzigd op Tue, 30 Jan 2024 om 10:01 AM

(compatibele artikelnummers 21111/23084/23890/24736)

Vraag: hoe installeer ik de Smartcard-lezer, er is geen stuurprogramma beschikbaar?

De kaartlezer gebruikt geen externe stuurprogramma's voor de installatie maar de standaard Windows-stuurprogramma's (verschijnt als Microsoft Usbccid Smartcard Reader in apparaatbeheer). Ik raad aan om de kaartlezer los te koppelen van de PC, controleren of alle Windows-updates zijn geïnstalleerd en het stuurprogramma voor de USB-poort bij te werken. Start de pc opnieuw en sluit de kaartlezer opnieuw aan wanneer Windows volledig is geladen.
Om de kaartlezer te gebruiken moet de software van de overheidsinstelling in kwestie worden geïnstalleerd waarvoor de digitale handtekening gebruikt zal worden. Deze software wordt niet geleverd door Trust, maar verschilt per overheidsinstelling.