Mijn webcam werkt niet. Hoe kan ik deze op de computer aansluiten?

Gewijzigd op Mon, 26 Feb 2024 om 04:14 PM

De webcam werkt met de ingebouwde functionaliteit van de computer. Er zijn geen specifieke stuurprogramma's. Windows installeert het stuurprogramma automatisch zodra de webcam op de computer is aangesloten.

Voor de installatie, probeer alsjeblieft de volgende stappen:

Verbind de webcam met de computer.

Op Windows 10: Zorg ervoor dat de microfoon is toegestaan in de privacy-instellingen van de microfoon, zodat apps deze kunnen gebruiken.

Stel de microfoon van de webcam in als het standaard geluidsinvoerapparaat van de computer.

De webcam is nu klaar voor gebruik.

Wanneer je de webcam gebruikt met een app zoals Teams, Zoom, Skype, moet je ook de webcam en de microfoon ervan instellen als het standaard geluidsapparaat in de instellingen van die app.

Voor extra functionaliteit, zoals het gebruik van de snapshot-knop, kan het bestand (indien beschikbaar) worden gedownload en geïnstalleerd vanaf de productpagina.

Voorbeeld:

https://www.trust.com/nl/product/18679-trino-hd-video-webcam

Dit is echter niet nodig voor de normale werking van de webcam.

Hoe de webcam/microfoon in Windows in te schakelen:

1. Open Instellingen door op de Windows-sneltoets + I te drukken of door op het Instellingenpictogram in het Startmenu te klikken.

2. In het Instellingenvenster, klik op Privacy.

3. Klik op Camera in het linkerpaneel. Je ziet een optie die zegt "Apps toegang geven tot je camera." Schakel de aan/uit-knop in en selecteer vervolgens welke apps toegang hebben tot je camera.

4. Klik op 'Microfoon' in het linkerpaneel en zorg ervoor dat de optie die zegt "Apps toegang geven tot je microfoon" ook is geactiveerd. Selecteer vervolgens welke apps toegang hebben tot je microfoon.