Hoe installeer ik een microfoon op Windows 11

Gewijzigd op Tue, 09 Jan 2024 om 11:49 AM

Het installeren van een Trust-microfoon op Windows 11 is eenvoudig. Trust-microfoons zouden naadloos moeten werken met Windows 11 zonder de noodzaak van aanvullende drivers.

Volg deze stappen:

Verbind de Microfoon:

• Sluit de microfoon aan op een beschikbare USB-poort op je computer. Als het een microfoon met een 3,5 mm jack is, gebruik dan de juiste audio-ingang.

Wacht tot Windows de Microfoon Detecteert en Installeert:

• Windows 11 zou automatisch de nieuwe microfoon moeten detecteren en proberen de benodigde stuurprogramma's te installeren. Wacht tot het systeem dit proces voltooit.

Controleer Apparaatbeheer:

• Om ervoor te zorgen dat de microfoon wordt herkend en correct is geïnstalleerd, kun je Apparaatbeheer controleren: Klik met de rechtermuisknop op de Startknop en selecteer "Apparaatbeheer." Zoek naar een vermelding met betrekking tot je microfoon onder "Audio-ingangen en -uitgangen" of "Geluid, video en spelletjes." Als je je microfoon vermeld ziet zonder waarschuwingssymbolen (zoals een geel driehoekje), is deze waarschijnlijk correct geïnstalleerd.

Stel de Microfoon In als Standaard (indien nodig):

• Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak. Selecteer "Geluiden openen." Onder het gedeelte "Invoer," kies je microfoon uit het dropdownmenu. Stel het in als het standaardapparaat indien nodig.

Pas Microfooninstellingen aan:

• Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak. Selecteer "Geluiden openen." Onder het gedeelte "Invoer," klik op "Apparaateigenschappen." Pas het microfoonvolume en andere instellingen aan indien nodig.

Test de Microfoon:

• Open een willekeurige toepassing of software die de microfoon gebruikt, zoals een spraakrecorder of een videoconferentie-app. Spreek in de microfoon en controleer of het geluid wordt gedetecteerd.

Problemen oplossen (indien nodig):

• Als de microfoon niet werkt, kun je proberen het probleem op te lossen door met de rechtermuisknop op de microfoon in Apparaatbeheer te klikken en "Probleemoplossen" te selecteren. Volg de instructies op het scherm.